Mobilier personalizat, pentru tine și afacerea ta!

Cum se curăță mobila din pal sau mdf?

Share
 • 24
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  24
  Shares

Întreținerea corectă și constantă a mobilierului este foarte importantă pentru a avea o casă curată și un mobilier rezistent în timp, care să își păstreze aspectul o perioadă îndelungată.

Unul dintre avantajele cele mai mari pe care îl are mobilierul din pal sau mdf este acela că se întreține/ curăță foarte ușor. Acesta se zgărie mai greu, nu se pătează atât de repede, însă trebuie să avem grijă la substanțele folosite în curățarea acestuia.

Îngrijirea uzuală- de praf

Îngrijirea mobilierului depinde foarte mult de necesitățile fiecăruia sau de cât este de folosită încăperea respectivă. De ex., un birou mic, folosit zilnic, nu va aduna la fel de mult praf precum o bibliotecă nefolosită, plasată undeva în colțul camerei.

În ambele situații recomandarea noastră este să se foloseasca o cârpă moale care nu lasă scame, iar dacă folosiți un spray de mobilă, acesta trebuie sa fie neaparat fără ulei și să fie pulverizat direct pe cârpă, iar nu pe mobilă. Din proprie experiență vă spun că pulverizarea directă pe suprafața mobilierului lasă urme, putând chiar să decoloreze sau  să păteze suprafața. Acest lucru este valabil și pentru curățarea ușilor de interior din mdf.

Îndepărtarea murdăriei dificile, inclusiv pete de grăsime

Nu suntem adepții soluțiilor chimice de curățenie, care ne fac viața mai ușoară uneori, însă exista pe piață suficiente studii care ne demonstrează cât de periculoase sunt acestea pe termen lung, așa că ,încercăm să limităm folosirea lor. Astfel, am încercat să folosim soluții mai blânde de curățenie, dar totodată eficiente.

Astfel, mobilierul din pal sau mdf poate fi spălat cu ușurință( da da, ați citit bine) cu apă călduță în care am adăugat câteva picături de detergent de vase sau săpun lichid.( atenție! să nu conțină clor sau substanțe abrazive).

Cum procedăm? Înmuiem cârpa moale în acest amestec, stoarcem FOARTE BINE  și ștergem mobilierul, după care  limpezim totul cu apă rece.  Atenție! cârpa trebuie să fie stoarsă foarte bine, iar la final să ștergem totul cu un prosop de bucătărie sau cu o cârpă moale curată.

Neaparat să se curețe mobilierul cu apa rece, deoarece soluția de săpun lăsată necurățată se va înbiba în material și, în timp, pot apărea pete pe suprafața mobilei.

Sfaturi utile( din experiența mea sau a altor pățiți:)) !

 • încercați să nu lăsați piesele de mobilier în bătaia directă a soarelui. Mobilierul aflat în lumina directă a razelor de soare poate să se decoloreze în timp( valabil mai ales pentru mobilierul din lemn masiv, dar și pentru pal sau mdf)
 • obiectele fierbinți( căni de cafea, tigăi încinse, etc.)pot lăsa pete pe suprafața cu care intră în contact. Utilizați mereu protecții în momentul folosirii acestora.
 • nu folosiți detergenți sau substanțe abrazive, acestea putând să păteze sau să zgârie suprafețele ( de ex. detergent solid de vase)
 • nu ștergeți cu substanțe care conțin alcool( de ex. spirt), acid, dizolvant( de ex. acetonă, diluant,)

Dacă aveți niște sfaturi sau secrete cu privire la întreținerea mobilierului, vă așteptăm sugestiile voastre în secțiunea de comentarii.

Foto credit- pinterest, arhiva personală

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *